Като човек, който откровено не понася водката, въпреки че съм правил опити да я понеса, прекарах известно време от подготовката на този текст в мисли дали той изобщо да стигне до вас. Е, стигна, защото в крайна сметка е интересно предложение.
Ето как да го приготвите, в случай че все още търсите с какво да запълните дневното си меню.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 3 с.л. масло • 3 скилидки чесън • доматено пюре • червен пипер • 2 с.л. водка • сол • мащерка • босилек
• пене (друга паста също ще свърши работа) • 250 г готварска сметана • 300 г пармезан • 50 г чедър
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЯЙЦА БЕНЕДИКТ СЪС СОС ХОЛАНДЕЗ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разтопете маслото и изпържете чесъна, докато омекне, за около 4-5 минути.
2. Добавете доматеното пюре (колкото прецените, че е достатъчно), подправките и сметаната. Оставете сместа да заври.
3. След като вече сте приготвили пастата, изсипете количеството в соса и прибавете водката. Желателно е да сложите и около 100 мл. от водата, в която е варено пенето.
4. Прибавете половината пармезан и бъркайте до пълното му разтапяне. Сервирайте с още пармезан, чедър и пресен босилек.
Фотография: Profimedia, Pexels