Адриан Апиоласа е новият творчески директор на Moschino

Аржентинецът е бил директор по дизайна на готовата дамска мода в Loewe и Chloe.

Ася Иванова
Ася Иванова 31 януари 2024

Фотография: Profimedia

Италианският моден бранд Moschino си има нов творчески директор и неговото име е Адриан Апиоласа. Преди роденият в Аржентина творец е бил директор по дизайна на готовата дамска мода в Loewe и Chloe. 

"Веднага бях поразен от експлозивната креативност на Адриан - личност, пълна с енергия и ентусиазъм, елементи, които винаги са характеризирали миналото и бъдещето на Moschino", коментира Масимо Ферети, изпълнителен председател на компанията майка на марката, Aeffe SpA.

Moschino

Апиоласа поема дамските, мъжките и аксесоарните колекции на Moschino, която е известна със своите авангардни дизайни. "Първата колекция на Апиоласа ще дебютира за Moschino на 22 февруари по време на ревютата на дамска мода за есен-зима 2024 г. на Седмицата на модата в Милано", гласи официалното изявление на Moschino. Самият аржентинец пък е категоричен, че е готов да въведе италианската модна къща "в нова глава от историята, с театрална нотка, в чист стил Moschino". 

Адриан Апиоласа поема поста от Джереми Скот, който подаде оставка през март 2023 г. Първият заместник на Скот, Давиде Рене, почина внезапно в края на миналата година след само десет дни на работа.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA