Кая Гербер не иска да е поредната манекенка

До края на годината очакваме три филма с нейно участие.

Тита Найденова 09 август 2024

Фотография: Profimedia

Кая Гербер има всички основания да очаква края на 2024-та с огромен интерес, защото по екраните ще се появят три филма с нейно участие, при това в съвсем различни жанрове и завидна компания.

Дъщерята на топмодела Синди Крауфорд и бизнесмена Ранди Гербер, изглежда, се забавлява с неочаквано успешния си пробив във филмовата индустрия, започнал с трудно забележими роли в телевизионни сериали, но пък медийно раздухан покрай участието ù с минутна роля във филма "Вавилон". Въпреки конкуренцията на Брад Пит и Марго Роби, сцената с появата на красивата Кая се откроява и беше използвана от продуцентите като допълнителна примамка за феновете. Вероятно и романсът ù със звездата от "Елвис" Остин Бътлър е повлиял на решението да позабави оборотите на моделската си кариера и да инвестира време и усилия във филмови участия. В предстоящия трилър Shell например Кая сякаш играе себе си. Влиза в ролята на Клои, известна инфлуенсърка, която се сблъсква челно с тъмните тайни на голяма козметична компания и обещанието клиентите ù да изглеждат вечно млади. Демоничната сила там е собственичката Зоуи Шанън, чиято роля изпълнява Кейт Хъдсън. В мелодрамата Mother Mary, която разказва за бурната любов между музикант и модна дизайнерка, Кая отново ще изиграе персонаж, вдъхновен от живота ù – модел, който се лута между славата и истинските измерения на успеха – щастлив живот и овладяна суета. Драмата Outcome, режисирана от Джона Хил, я изправя срещу героите на Киану Рийвс и Камерън Диас, които я въвличат в опасна игра от криминален характер.

Кая Гербер и Синди Крауфорд

Заради напрегнатия филмов график Кая се е дистанцирала от модни ангажименти и е посветила цялото си време на работа със специалисти в областта на сценичната реч и поведението пред камера. Въпреки че има завиден опит в това отношение, дъщерята на Синди Крауфорд неведнъж е признавала, че приема екранните си проекти много сериозно и не иска да попада в графата "поредната манекенка, която прескача от модния подиум на снимачната площадка". Може би защото помни и горчивия опит на самата Сидни, която въпреки силното рамо в този период от живота си – Ричард Гиър, не успя да се справи с амбициозния скок. Провокацията да влиза в роли подчертано я вълнува, защото усеща много приятното чувство на закачка с публиката. Подобен ефект имаше и участието ù в книгата на коафьора Гуидо Палау, която проследява еволюцията на прическите през различните декади. Подобно на кинокритиката, която ù предрича интересна филмова кариера, така и модните експерти признават, че благодарение на визуалния експеримент на Палау актьорските ù способности блестят все по-силно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA