Dior с нов управляващ директор

Бенедета Петруцо е новото лице, което поема Couture секцията на марката.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 септември 2024

Фотография: Profimedia

Бенедета Петруцо е новият управляващ директор на Christian Dior Couture. Тя ще поеме продуктовите екипи от 15 октомври, съобщиха от луксозната марка, която е собственост на LVMH.

Петруцо за последно е главен изпълнителен директор на печелещата все по-голям пазарен дял марка Miu Miu. Преди това е била консултант в Bain и е работила пет години в подразделението за очила на Kering, преди да се присъедини към Prada като генерален мениджър на Miu Miu през февруари 2020 г.

Освен за продуктовите екипи в Dior, Бенедета ще отговаря и за  екипите по веригите за доставки, като ще е на пряко подчинение на Делфин Арно, съобщи LVMH. Това се случва година и половина, след като Делфин Арно, дъщеря на шефа на LVMH Бернар Арно, пое кормилото в Dior.


Петруцо заменя Шарл Дьолапалм, изгряваща звезда в LVMH, който е бил също и на важни позиции във Fendi и Louis Vuitton. 

Компанията в момента се сблъсква с последствията от съдебно дело в Италия във връзка с условията на труд при поддоставчиците. Това разследване накара Италианския орган за защита на конкуренцията и пазара (AGCM) да проучи дали модните марки Armani и Dior са подвели потребителите, а водещата компания за управление на активи Amundi и други инвеститори поискаха от LVMH да предприеме по-сериозни стъпки, за да проследи как доставчиците се отнасят със служителите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA