Beauty рутината на Хейли Стайнфелд е само в три стъпки

Актрисата споделя как се грижи за кожата си и кое е най-важното в грижата за нея.

Ася Иванова
Ася Иванова 30 август 2024

Фотография: Instagram

От момента, в който направи своя пробив с номинираното си за "Оскар" изпълнение в True Grit, Хейли Стайнфелд е икона за красота и стил. Оттогава новите проекти за нея валят и тя е по-заетка отвсякога. Затова не е случайно, че се запитахме как поддържа кожата си красива, на фона на целия този стрес.

"Имам чувството, че съм се грижила за кожата си винаги, но бих казала, че в последните 10 години, може би откакто навърших 20, бях наистина развълнуван от идеята да се образовам и да се влюбя в процеса на приемане на грижата за кожата ми. Беше пътуване, докато се опитвам да се разбера кожата си, защото има проблеми с кожата ми, които според мен се дължат на многото пътувания, много грим, работа и стрес", споделя Хейли.

Най-добрият съвет е от... мама

"Майка ми е моето постоянно напомняне да предпазвам кожата си от слънцето. Наскоро преглеждахме стари снимки и си спомнихме как семейството ни ходеше всяко лято на почивка до езерото. Брат ми и аз обичахме да сме във водата, на слънце и навън сред природата, независимо дали беше на вода или на поход. Бяхме доста на слънце, но ако погледнете тези снимки, винаги бяхме покрити. Майка ми винаги се грижеше да сме защитени от слънцето и съм много благодарна за това", казва Стайнфелд. Тя разкрива, че майка й е изключително стриктна що се отнася до нанасянето на слънцезащита. "Не знам дали има ден или момент, в който тя е напуснала къщата без SPF. И съм толкова благодарна, че ме е научила колко е важна тя".


Как нейният дерматолог трансформира кожата й

"Кристи Кид промени представата ми за грижата за кожата като цяло и ме научи как трябва да знаеш какво поставяш върху кожата на лицето и в тялото си. Тя има почистващ препарат за лице, който използвам от дълго време. Той промени играта за мен. Също така обичам да правя hydrafacial от време на време. Открих, че по-малкото е повече за кожата ми, така че не правя твърде много. Ще си направя hydrafacial, когато съм в града и се чувствам наистина страхотно, след като почистя кожата си, порите си, хидратирам и вкарам всички полезни нещав нея. Това ми отнема доста време."

Нейните сутрешни и вечерни процедури

"Моята сутрешна и вечерна грижа за кожата се различават единствено по един продукт и това е SPF. Сутрин почиствам, използвам страхотен овлажнител и завършвам със SPF. Вечер почиствам - правя двойно почистване, използвам страхотен овлажнител, а понякога и тоник. И това е всичко. Поддържам го чисто и просто".

Стъпката в грижата за кожата, която тя никога не пропуска

"Слънцезащита. Станах много по-добра с времето, използвам я дори през есенните и зимните месеци. Все още сте изложени на тези лъчи, които са по-силни, отколкото предполагаме, така че дори и да не е слънчево или да не сте директно на слънце, поддържането на SPF като част от вашата рутина е важно."


Продуктите, които винаги държи в чантата си

"Обзалагам се, че никога няма да познаете това, но винаги държа SPF в чантата си, за да го нанеса отново. Използвам същия, който използвам сутрин – стига да мога да измия ръцете си, преди да го направя, наистина чувствам, че това е най-добрият начин да го нанеса навсякъде. Що се отнася до продуктите за красота, винаги държа четка за вежди, както малък коректор в чантата си."

Най-добрите съвети, които е получавала

"От майка ми, да стоя далеч от слънцето. От дерматолог бих казалa, че да бъда нежнa с кожата си, защото имам много грим през повечето време и трябва да го сваля. Докато го махам, си напомням да не прекалявам с ексфолирането, да се отнасям добре с кожата си. Дори когато нанасям грим, трябва да бъда нежна към кожата си. Това е нещо сериозно".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA