Момчетата от "Трансформации в Лас Вегас" могат всичко

Или поне да се забавляват, танцуват и строят къщи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 януари 2024

Фотография: Warners Bros. Discovery/HGTV

Тази есен HGTV реши да вдигне градусите с неочаквана премиера – "Трансформации в Лас Вегас". Новият проект на телевизионния канал събира четирима танцьори от австралийската група Thunder From Down Under с интериорната дизайнерка Кели Стоун, които заедно ремонтират домове в бляскавия стил на Лас Вегас.

Работно пътуване до Америка отвежда Бен Клиъри, Дан Патерсън, Лиам Блек и Малик Уилс-Мартин в ефира на HGTV. Вечер те буквално излизат на сцената, а през деня работят със Стоун, за да предложат на клиентите си истински модерни жилища с характерните за района елементи – казината, декадентските полилеи, барплотовете и балюстрадите по поръчка. И макар съвсем спокойно да са обожавани или посочвани с пръст заради безупречния си външен вид, те всъщност са талантливи търговци и строители.

Трансформации в Лас Вегас

Бен е дърводелец и част от танцовата група вече пет години. Работата му отразява неговия енергичен и страстен дух, подхранван от любовта към океана и природата. Дан пък е многофункционалният ръководител на проекта "Трансформации в Лас Вегас". Той организира ремонтните дейности пред и зад камера. Царят на "довършителните работи" се казва Лиам. Той влага артистична чувствителност в проектите за обновяване. Малик отговаря за разрушаването и е експерт в различни задачи на място.

Концепцията на шоуто може да звучи объркващо – защо да не хванем четирима полуголи австралийци и не ги оставим да ремонтират къщи? Успехът е сигурен. Само че докато зрителите не знаят дали да очакват стриптийз или обяснение защо събарянето на носещи стени не е добра идея, няколко минути са достатъчни, за да стане ясно, че фокусът наистина е върху трансформациите. "Мисля, че всички бяхме много развълнувани, защото не е само работата ни, но и нашата страст", споделя Бен в Zoom разговор преди голямата премиера за България. "Да, танцуваме, обикаляме света, но найнакрая получихме възможност да се върнем към корените си. Почувствахме, че сякаш сме затворили кръга." Просто защото имат солиден и съвсем реален опит в строителния бизнес. "Аз започнах на 14. Баща ми се занимаваше с това, неговият баща – също, беше някак логично. Впоследствие получих обаждането за Thunder и отидох в Лас Вегас", разказва Дан.

Трансформации в Лас Вегас

Като човек, който би се справил еднакво зле както с дърводелството, така и със секси танците, признавам, че комбинацията от двете ми звучи наистина изморяваща. Момчетата потвърждават. "Определено е трудно (тук всички започват да се смеят), но в същото време е удовлетворяващо да променяш живота на хората и да виждаш, че ги правиш щастливи." На теория звучи лесно, стига да не работиш по 12 часа на ден и танцуваш или снимаш до два сутринта. "Всяка минута си заслужава, но когато си в действие, наистина започваш да поставяш под въпрос изборите си", признава Лиам. "Все пак мисля, че моментите, в които живеем и работим заедно, помагат за връзката на групата и ако не спират, то поне минимизират драмата и възможностите за конфликт. Особено в случай че си на турне и прекарваш абсолютно всеки ден с тези хора", споделя Бен. "Бързо усетихме, че сякаш не само се познаваме, но и че се познаваме много добре", потвърждава Малик.

Дали някое от двете радикално различни занимания е по-предизвикателно от другото? Не. "Занимавали сме се с дърводелство и строителство през целия си живот, включително в особения период веднага след приключване на училище. Получава ни се. А и в крайна сметка колкото по-често правиш нещо, толкова по-лесно става с течение на времето. Очевидно не крещим в шоуто, но ще излъжем, ако кажем, че не се случва на строителната площадка", разказва през смях Лиам. "По-скоро е постепенна прогресия, желание да ставаш добър във всичко, което правиш", допълва Дан. Малик обаче предпочита танците и останалите посрещат изявлението му с вътрешен хумор. "Гледахме първите епизоди заедно. Получило се е по-интересно, отколкото очаквахме. Когато ти си лицето на проекта, не мислиш, че има шанс да стане толкова приятен. Сега определено можем да кажем, че сме щастливи от финалния резултат."

Трансформации в Лас Вегас

Това е първият път, в който четиримата се сблъскват пряко с тази страна на шоубизнеса и не крият, че са били нервни в началото. Бен го казва, останалите кимват съгласително. Но защо, предвид че другата им работа буквално предполага милиони погледи да бъдат насочени към тях? "Свикнали сме хората да ни гледат, да се чувстваме комфортно, когато ни е некомфортно. Тук обаче се очаква да реагираш нормално, докато има камера на няколко сантиметра от лицето ти. По-трудно е." До края на сезона свикват, но в началото не липсва напрежение. "А и нали знаеш, че в Австралия и Европа използваме милиметри, сантиметри, метри. В Щатите говорят за инчове, футове, трябваше време", завършва Лиам. "Наложи се да използваме интересни думи и да хвърляме инструменти. Имаше ситуации, в които сме се поставяли милиони пъти, просто по различен начин. Ще видите сами."

Гледайте "Трансформации в Лас Вегас" по HGTV.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA