Фотография: @natsnourishments
Тя е професионален готвач, което в края на дълъг работен ден значи само едно - лесна, бърза, вкусна и здравословна рецепта за вечеря у дома с изцяло растителен произход. Провокирани от забързаното ежедневие и любовта към храната, избрахме 3 рецепти от фийда на шеф Рудин, с които сме сигурни, че ще разнообразите менюто вкъщи.
#1
Продукти:
1 патладжан
3 с. л. кисело мляко
3 ч. л. паста хариса
шепа маринован лук
1 с. л. наситнен магданоз
1 чаена лъжичка заатар
зехтин, сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и междувременно нарежете патладжана по дължина, като дръжките му останат непокътнати. Полейте обилно със зехтин и подправете. Печете обърнат надолу за около 30 минути и след това обърнете за още 10-15 минути до омекване. Изсипете киселото мляко в чиния, подправете със сол и разбъркайте с паста хариса. Когато приключите с „канапето", поставете отгоре вече изпечения патладжан в комбинация със заатар, зехтин, магданоз и маринован лук.
#2
Продукти:
500 г млади картофи
200 г замразен грах
1 лимон
1 скилидка чесън
шепа босилек
шепа мента
зехтин
сол
маринован червен лук
Приготвяне:
Сварете картофите, докато омекнат, след това ги отцедете и ги поставете в тава за печене. С дъното на чаша натрошете картофите, за да създадете назъбена текстура. Полейте ги обилно със зехтин и печете 30-40 минути на 200C, докато станат хрупкави.
Междувременно сварете граха и след това го потопете в ледена вода, за да запазите великолепния му зелен цвят. Отцедете го и го поставете в кухненски робот с лимонов сок, чесън, билки и сол. Разбийте и добавете зехтин, за да направите сместа по-удобна за мазане.
#3
Продукти:
500 г чери домати
1 консерва нахут
шепа босилек
1 блокче сирене Фета
2 с. л. кисело мляко
1 скилидка чесън
сол, черен пипер и зехтин
Приготвяне:
Поставете чери доматите в тава за печене и ги намажете обилно със зехтин и сол. Печете във фурна на 200С за около 20-25 минути, докато омекнат. През това време в кухненски робот разбийте фетата, киселото мляко и чесъна с малко сол (фетата е достатъчно солена, така че не прекалявайте с подправката!). Когато доматите са готови, разбъркайте отцедения нахут и оставете леко да се охлади.
Поставете разбитата фета в чиния, създавайки кладенче, в което да разположите доматите и нахута. Поръсете с босилек и черен пипер за завършек.