Малко са хората, които могат да устоят на шоколадово изкушение. Ние не сме от тях. Колкото и да обичаме сладките преживявания, ценим свободното си време през уикенда и не бихме искали да го прекараме край печката в очакване истински шедьовър да излезе от нея. Рецептата, която ви предлагаме, е удоволствие за ценителите на шоколада и е толкова лесна, бърза и вкусна, че би било грях да не я опитате.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2/3 ч.ч. меко масло
- 3 големи яйца
- 2/3 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 45 гр. какао
- 1/4 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.ч. сладка сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбийте маслото и захарта на сняг, добавете яйцата едно по едно, а след това и предварително смесените брашно, какао, сода за хляб и щипка сол. Когато се получи хомогенна смес, изсипете сметаната и разбъркайте отново. Печете на 180° за около 35-40 минути. Охладете тортата и при желание поръсете с пудра захар и пресни плодове. Поднасянето с ароматно кафе и усмивка е задължително!