Яйцата бенедикт се превърнаха в синоним на неделния брънч и едва ли остана заведение в столицата, което да не ги предлага като част от менюто си през уикенда. Страхотното е, че те се приготвят много бързо (макар и да не изглежда така) и стават изключително вкусни, което означава, че може да ги приготвите вкъщи, при това с наистина минимални усилия!
ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАСЛЕНА ТОРТА С ЯГОДИ И ШАМПАНСКО
Ето как... Напълнете тенджера (в зависимост от броя яйца, които ще приготвяте) с вода до около 3/4 от обема ѝ. В момента, в който водата кипне, добавете към нея 1-2 супени лъжици оцет и разбъркайте силно, докато се получи своеобразен водовъртеж. Яйцето се пуска във водата и след около три минути се изважда, без да се разбърква междувременно.
Препоръчваме да ги гарнирате с прясна салата, мек хляб и пушена сьомга за пълно удоволствие. Възможностите са различни, но сосът Холандез е задължителен!
За него ще ви трябват два жълтъка, 1/2 с.л. оцет, 120 гр. масло, сол, малко черен пипер и 1 ч.л. сок от лимон.
На водна баня се разбиват жълтъците с оцета, докато се получи хомогенна смес. Това, задължително се прави на слаб огън, като постепенно се добавят разтопеното масло и подправките. Трябва да бъркате непрекъснато, за да избегнете пресичането на соса.
Сервирате всичко възможно най-скоро сред приготвянето му и се наслаждавате в компанията на приятни хора. Пропуснахме ли да кажем, че рецептата е одобрена и от Гордън Рамзи?