Ще ви разберем, ако заради топлото време избягвате тежките десерти. Няма как да ви разберем обаче, ако откажете това невероятно вкусно изкушение...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За хрупкавия блат: 1 1/2 ч.ч. натрошени бисквити / 1/2 ч.ч. кокосови стърготини / 6 с.л. разтопено масло
За карамеления пласт: Амии... карамел
За шоколадовия слой: 2 пакетчета шоколадов крем на прах, без варене / необходимото количество студено прясно мляко
За пласта със сирена: 1/2 с.л. пудра захар / 2 ч.ч. заквасена сметана / 125 гр. крема сирене
За топинга: 100 гр. разтопен млечен шоколад и допълнително количество карамел (по желание).
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Смесете съставките за блата и поставете в предварителто загрята на 180° фурна. Печете около 10-12 минути, след това оставете да изстине.
2. Изсипете карамела върху охладения блат и разпределете равномерно.
3. След това разбъркайте съставките за шоколадовия пласт и за този със сирена, докато се получи кремообразна смес. Поставете блатовете един върху друг и оставете да се охлади за поне 3-4 часа.
4. Извадете от хладилника и точно преди сервиране украсете с разтопения млечен шоколад и добавете още кокос и карамел, ако смятате, че не е достатъчно. Сервирайте с вкусен коктейл!