Обожаваме чийзкейка и почти всички негови вариации. Истината е, че сме по-големи почитатели на тези от тях, които не изискват печене на крема. Единствената опция, предизвикваща ни да се отклоним от това мнение, е нюйоркският чийзкейк.
При него съотношението блат:крем е 1:3 и, честно казано, нямаме против. Eто как да го приготвите и да впечатлите първо себе си, а след това и всички останали!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За блата: 95 г масло / 200 г натрошени бисквити / 1 супена лъжица захар
За чийзкейк крема: 900 г сирене Филаделфия / 250 г пудра захар / 3 пакетчета ванилия / 2 ч.л. лимонов сок / 3 големи яйца / 400 г заквасена сметана / 3 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Загрейте фурната предварително до 180°.
2. Разтопете маслото и захарта в тиган. Веднага след това прибавете към натрошените бисквити и разбъркайте до получаването на меко тесто, което не става на трохи.
3. Сложете блата върху хартия за печене и печете около 10 минути.
4. Разбъркайте добре съставките за крема (задължително с бъркалка, не с миксер). Започнете с крема сиренето и пудрата захар, постепенно добавете заквасената сметана, ванилията, яйцата и брашното (в този ред, задължително на стайна температура).
5. Изсипете сместа върху вече изстиналия блат и печете около 40 минути. След като изключите фурната, оставете го вътре за поне още 10, за да избегнете напукване.
6. Оставете да стегне в хладилник за поне 5 часа, а след това поднесете с топинг от солен карамел или пък с пресни плодове. We love it either way!