Вярваме, че калориите не се броят в събота. Точно поради тази причина смятаме да приготвим най-вкусната пица за вечеря и да ѝ се насладим с чаша бяло вино. Присъединете се към нас!
Ако имате достатъчно време и желание, направете тестото за нея вкъщи. Ще ви трябват 300 г брашно, 200 мл. вода, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 2 с.л. зехтин и 7 г суха мая.
Разтворете маята в топла вода, заедно със захарта, солта и едната супена лъжица зехтин. След като внимателно пресеете брашното, добавете маята и с останалата част от зехтина започнете да го месите, а след това оставете да втаса на топло място. Веднага след това, преминаваме към вкусната част...
Добавете 2 супени лъжици зехтин, 500 гр. нарязани гъби и 400 гр. панчета в среден тиган и пържете до достигане на златист цвят. Подправете с 1/2 чаена лъжичка риган, 1/4 ч.л. сол, мащерка и босилек и сотирайте за около 10-15 минути.
В друга купа пасирайте 4 домата, заедно с 1/2 ч.л. риган, 1 супена лъжица зехтин и босилек на вкус. Разточете тестото за пица и поставете доматената смес, а върху нея гъбите и бекона.
Печете приблизително 10-15 минути, след което извадете от фурната и веднага добавете настъргана моцарела и топено сирене. Останалото е ясно!