
Шоколад, захар, шоколад и още захар. Признаваме, че това не е най-здравословната уикенд алтернатива на десерт, но пък е толкова вкусна, че ще забравите вината още с първата хапка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
60 г масло • 125 мл. прясно мляко • 1 ч.л. ванилов екстракт • 165 г пудра захар • 150 г брашно • 2 ч.л. какао • 180 г кафява захар • 200 г сладка сметана • 500 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разтопете маслото с млякото в малка тенджера на слаб огън.
2. Добавете ванилията, захарта, брашното и 1 ч.л. какао, като разбърквате непрекъснато. Сложете сместа върху хартия за печене.
3. Комбинирайте кафявата захар и останалата 1 ч.л. какао с 500 мл. вряща вода и брашното.
4. Разбъркайте до пълното разтваряне на захарта и печете около 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. След като се охлади, сервирайте със сметана и ядки по желание.