Знаете, че повечето италиански рецепти понякога са "твърде много", но при тези гъби резултатът е толкова зашеметяващ, че никога не бихте си го помислили.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 3 с.л. масло • 1 с.л. чесън • по 1 ч.л. майоран, риган и босилек • 900 г гъби • 1/4 ч.ч. бяло вино • 200 мл. готварска сметана
• 125 г крема сирене • 1 с.л. доматено пюре • 1/2 ч.ч. пресен спанак • 1/4 ч.ч. пармезан • 1/4 ч.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разтопете маслото и добавете чесъна, заедно с останалите подправки. Разбъркайте за около 2 минути.
2. Добавете целите гъби и виното, разбъркайте и покрийте с капак за 5 минути.
3. След това бъркайте непрекъснато в рамките на 2 минути, докато виното не започне да се редуцира.
4. Добавете крема сиренето и доматеното пюре, и разбърквайте с умерено темпо.
5. Прибавете сметаната и гответе до сгъстяване (около 3 минути).
6. Свалете от котлона, гарнирайте със спанак, пармезан и сол и изчакайте 5 минути преди сервиране. Вкусът е просто УАУ!