Тоскански гъби с масло и подправки

Слагаме край на всички дилеми по отношение на предястията.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 февруари 2021

Знаете, че повечето италиански рецепти понякога са "твърде много", но при тези гъби резултатът е толкова зашеметяващ, че никога не бихте си го помислили.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 с.л. масло 1 с.л. чесън по 1 ч.л. майоран, риган и босилек 900 г гъби 1/4 ч.ч. бяло вино 200 мл. готварска сметана

125 г крема сирене  1 с.л. доматено пюре 1/2 ч.ч. пресен спанак 1/4 ч.ч. пармезан 1/4 ч.л. сол

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разтопете маслото и добавете чесъна, заедно с останалите подправки. Разбъркайте за около 2 минути.

2. Добавете целите гъби и виното, разбъркайте и покрийте с капак за 5 минути.

3. След това бъркайте непрекъснато в рамките на 2 минути, докато виното не започне да се редуцира.

4. Добавете крема сиренето и доматеното пюре, и разбърквайте с умерено темпо.

5. Прибавете сметаната и гответе до сгъстяване (около 3 минути).

6. Свалете от котлона, гарнирайте със спанак, пармезан и сол и изчакайте 5 минути преди сервиране. Вкусът е просто УАУ!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA