Трудно е да откажем десерт, особено под формата на коктейл, който бихме могли да хапнем. Може и да звучи нестандартно, но бързо ще промените мнението си. Тази рецепта за кексчета Маргарита е новото ни любимо нещо за времето, прекарано в кухнята. Сигурни сме, че ще я оцените!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За кексчетата: • 125 г масло • 1 1/2 с.л. захар • 3 яйца • сок от 3 лайма • 1 ч.л. ванилия • 2 ч.ч. брашно • 3 с.л. царевично нишесте • 1 1/2 ч.л. бакпулвер • 1 ч.л. сол • 1/2 ч.ч. прясно мляко
За топинга: • 125 г масло • 5 с.л. пудра захар • 1/4 ч.ч. пресен сок от лайм • 1/4 ч.ч. текила • сол и кора от лайм за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разбийте маслото и захарта, докато станат леки и пухкави.
2. Добавете яйцата едно по едно, след това сока от лайм и ванилията.
3. В друга купа разбъркайте брашното, царевичното нишесте, бакпулвера и солта. Добавете половината сухи съставки към мокрите такива.
4. Прибавете прясното мляко, разбъркайте и добавете останалите сухи съставки.
5. Печете за около 25 минути (до постигане на перфектен загар) в предварително загрята на 175 градуса фурна.
6. За топинга трябва да разбиете маслото, половината пудра захар, сока от лайм и текилата. Разбърквате добре, а след това прибавяте останалата пудра захар.
7. Декорирате вече изстиналите кексчета с топинга, морска сол и парченца лайм. Готово!