Тиквичките са безпрецедентен must за летния сезон. Това е първата рецепта, която смятаме да опитаме. Веднага.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 5 тиквички • 800 г италиански колбас • 2 домата • 1 ч.ч. хлебни трохи • 1/2 ч.ч. настърган пармезан • мащерка • черен пипер • зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разрежете тиквичките наполовина по дължина и извадете вътрешността им.
2. В голям тиган, с малко количество зехтин, сгответе колбаса и пълнежа на тиквичките за около 6-7 минути.
3. След това добавете трохите, доматите, пармезана и билките. Разбъркайте за около 5 минути.
4. Напълнете тиквичките със сместа. Поставете ги тава и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути.
5. Сервирайте с малко моцарела, ядки и барбекю сос.