Ако асоциирате вкусната и прясна риба с лятото, вероятно ще искате да приготвите тази бърза рецепта възможно най-скоро.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 2 сладки картофа • 3 скилидки чесън • 6 с.л. зехтин • сол и черен пипер • 400 г спанак • 4 филета от лаврак без кожа • 2 с.л. каперси • 1 с.л. бяло вино
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВИНЕН ШПРИЦ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ЛЕТНИ ВЕЧЕРИ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Смесете сладките картофи и чесъна с 2 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер. Печете за около 15 до 20 минути. Готвенето им ще продължи след това, не се притеснявайте, ако хрупат.
2. Овкусете спанака със същите подправки и запържете за около 2 минути на умерен огън.
3. Полейте рибата с останалия зехтин, сол и черен пипер. Поставете върху спанака, а отстрани подредете сладките картофи.
4. Печете между 12 и 15 минути до постигане на желания загар. It's ready!