
Предпочитаме да вярваме, че през уикенда калориите не се броят. Особено ако са приготвени с желание и любов. Банално изявление, но какво друго да направим, след като вече виждате прекрасните снимки на тази неустоима шоколадова лазаня?
Ето как да я приготвите!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
Основата е браунито от тази рецепта.
За пласта с крема сирене: 300 г крема сирене, 2 ч.ч. пудра захар, 2 ч.л. ванилия, 1/4 ч.л. сол
За топинга: 2 ч.ч. шоколадови парченца, 1 ч.ч. готварска сметана, 1/4 ч.ч. шоколадови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Пригответе 2 броя от браунито според рецептата от линка. Оставете да изстинат.
2. В голяма купа разбийте крема сиренето до постигане на хомогенна смес. Добавете пудра захар, след това ванилията и солта, и бъркайте до пълното им разбиване. Внимавайте за бучки!
3. В малка тенджера на среден огън кипнете сладката сметана. Изсипете я върху шоколадовите парченца и оставете за около 5 минути, след което разбъркайте внимателно.
4. Разрежете браунитата по средата, така че да се получат четири пласта с еднаква дебелина.
5. Поставете един блат в чиния, намажете с тънък слой от шоколадовия ганаш. Следва пълнежа от крема сирене. Сложете още един слой брауни и така до приключването на продуктите. Финалът задължително е поливане с ганаш.
6. Приберете в хладилник за поне час и сервирайте с шоколадови стърготини. Или с течен шоколад. Никога не е достатъчен!