Фотография: PR
Истинска фурия е Божана Кацарова – и в, и извън кухнята. И ще го усетите още с първото разлистване на нейната дебютна кулинарна книга "Стая 102. 90 рецепти с история", която е изключително цветна и изпълнена с много вкусни снимки и настроение. Точно в нейния забавен и динамичен стил.
Дали рецептите са лесни за приготвяне? Е, аз вече направих една червена шакшука, която ми отне точно 20 минути и резултатът беше точно това, което очаквах.
По време на официалното представяне на книгата Божана, разбира се, не пропусна да покаже кулинарните си умения и ни приготви апетитна тостада с риба тон и десерт, наречен "Кал от рая". Тя нагледно показа, че няма нужда да сме chef готвачи, за да приготвяме по-интересни и разнообразни ястия у дома. Това е и концепцията на изданието – да направи дори мастър рецептите лесни и достъпни, а готвенето да се превърне в истинско удоволствие.
В книгата "Стая 102. 90 рецепти с история" са подбрани идеи "за всекиго по нещо", дори за вегетарианци. Рецептите обхващат целия асортимент от продукти – от "омар с черен хайвер" до "кюфтенцата на баба". А с правилното ръководство всеки може да направи френски пържени филийки, индийски яйца по панагюрски или японска туршия.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОЛЕДНИЯТ ПУДИНГ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО Е СТРАШНО ВКУСЕН
Божана използва повода, за да благодари на екипа си, заедно с когото е създала книгата, както и на ексклузивния си партньор - gastronom.bg. От своя страна Ивайло Георгиев, изпълнителен директор на сайта, сподели, че политиката на компанията е в пълен синхрон с философията на кулинарката за модерен и глобален поглед към ястията, въплъщаващ последните тенденции, както в готвенето, така и в lifestyle-а на градския човек.