Чакате гости за следобедното кафе? Повярвайте, ще го оценят още повече, ако до него се намират тези величествени гофрети.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За гофретите: • 200 г черен или млечен шоколад • 2 с.л. масло • 2 яйца • 300 мл прясно мляко • 1 ч.л. ванилия • 1 1/2 ч.ч. брашно • 2 с.л. какао • 1 с.л. пудра захар
За соса: • 1/2 ч.ч. кафява захар • 40 г масло • 1/2 ч.л. ванилия • 150 г течна сметана
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЯБЪЛКОВИТЕ ПАЛАЧИНКИ, КОИТО ДА ОПИТАТЕ ТОЗИ УИКЕНД
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Оставете настрана за около 5 минути.
2. Разбийте яйцата, млякото и ванилията в друга купа. Постепенно добавяйте шоколадовата смес.
3. Прибавете брашното, какаото и пудрата захар. Разбъркайте до постигането на напълно хомогенна смес.
4. Печете в уред за гофрети до приятно златист загар. Идеалният вариант е хрупкава външност и мека вътрешност.
5. Карамеленият сос се приготвя още по-лесно. Слагате всички продукти в достатъчно голяма тенджера и готвите на среден огън, разбърквайки от време на време. Оставете да заври, след това намалете котлона и продължете готвенето, докато сосът се сгъсти.
6. Заливате готовите гофрети със соса и течен шоколад. Ако търсите абсолютен guilty pleasure, добавете пресни плодове и ванилов сладолед.