Това са най-вкусните маслени коледни сладки. Не се нуждаят от допълнително представяне.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 1 ч.ч. масло на стайна температура • 1/2 ч.ч. захар • 1 яйце • 1 с.л. ванилия • 3 ч.ч. брашно • ½ ч.л. бакпулвер • ½ ч.л. сол • сладко/шоколад, ядки и пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разбийте маслото и захарта. След това увеличете скоростта и продължете, докато пред себе си не виждате светла, кремообразна и пухкава смес.
2. На по-ниска скорост разбъркайте прибавените към сместа яйце и ванилия.
3. Добавете брашното, бакпулвера и солта.
4. Увийте вече готовото тесто с фолио и оставете в хладилник за около час.
5. След като го извадите, разточете върху набрашнена повърхност до дебелина около 3 мм. Изрежете във форми на кръг.
6. Печете между 10 и 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
7. Оставете да изстинат и слепете с шоколад или сладко по избор. Може да поръсите с пудра захар, да добавите ядки и да разнообразите както намерите за добре.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОЛЕДНИ БАДЕМОВИ СЛАДКИ С ШОКОЛАД